HABER MERKEZİ – YPG, Birleşmiş Milletler güvenlik konseyi (BMGK)’nin Suriye için aldığı bir aylık ateşkes kararına uyacağını deklere etti. Yazılı bir açıklama yapan YPG , alınan ateşkes kararına DAIŞ’e karşı yürütülen mücadele dışında her yerde uyacaklarını vurguladı.
YPG’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle: BMGK’nin 24 Şubat 2018 tarihinde BMGK’nin 2402 maddesi uyarınca insani yardımların yapılması amacıyla bir ay geçerli olmak üzere Efrin’de dahil Suriye’ye geneli için bir aylık ateşkes kararı aldı. Biz de YPG genel komutanlığı olarak bu karara uyacağımızı, belirtiyoruz.
BMGK’nin aldığı ateşkes kararını DAİŞ hariç tüm güçlere karşı uygulayacağız. Ancak yine de Türk devleti ve bağlı çetelerinin Efrin’e dönük saldırılarına karşı da öz savunma hakkımızı kullanacağız.
Güçlerimiz Türk devleti ve çetelerinin saldırılarından yaralanan insanları tedavileri yapılması ve çeşitli şekillerde etkilenen Efrin bölgesine insani yardımların yapılması için BM ve insani kuruluşlardan gelecek heyetleri güvenlikli şekilde geçişlerini sağlayacaktır. YPG olarak Suriye’deki tüm güçlere BMGK’nin aldığı karara uymaları çağrısı yapıyoruz.